Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Rust

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η πρόταση του προϊσταμένου εισαγγελείας κ. Παναγή Γιαννάκη για διορισμό εφέτη ανακριτή στην υπόθεση της επίθεσης κατά της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε σήμερα πως είναι λάθος της δικαιοσύνης να δίνει τόση βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία της οργάνωσης Χρυσή Αυγή και της δίκης Τσοχατζόπουλου και να αγνοεί επιδεικτικά όχι μόνο τη συμπρωτεύουσα, αλλά και μια σαφέστατα υγιέστερη και πιο επικερδή επιχείρηση όπως η Hellas Gold SA.

Παρόλες τις διαβεβαιώσεις της Εισαγγελείας ότι οι δικαστικές αρχές προτίθενται να επιμυκήνουν επ’αόριστο το χρόνο προφυλάκισης των 4 που ήδη κρατούνται αλλά και να προφυλακίσουν και τους υπολοίπους 16 για τους οποίους έχει σχηματιστεί δικογραφία, η Ελληνικός Χρυσός με επιστολή απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού απαιτεί να δοθεί περισσότερο κύρος στην υπόθεση.

Ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Μουρούτης, δίνοντας χθες συνέντευξη τύπου μετά από προσκύνημά του στην εκκλησία της Μεγάλης Παναγιάς – που συμπτωματικά είναι και το όνομα ενός από τα χωριά που υποστηρίζουν τους συλληφθέντες –  δήλωσε ότι είναι πατριωτικό καθήκον της κυβέρνησης να πράξει τα μέγιστα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Εξαπέλυσε δε, δριμύτατη επίθεση εναντίον αριστεριστών του καλλιτεχνικού χώρου που με τις πράξεις τους υποσκάπτουν τη νομιμότητα και δημοκρατία «περισσότερο από οποιοδήποτε μηχάνημα εξόρρυξης θα μπορούσε ποτέ να κάνει». «Αυτοί», είπε κατά λέξη ο κος Μουρούτης – «είναι οι ίδιοι άνθρωποι αμφιβόλου ηθικής που εμφανίζονται τα καλοκαίρια στις παραλίες της βορείου Ελλάδος τσιρίζοντας μέσα στην αποχαύνωση -Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει»

Από πηγές της εισαγγελείας μαθαίνουμε ότι το απόρρητο των συνομιλιών στην περίπτωση των Σκουριών έχει αρθεί για περισσότερα από 250 άτομα, πέραν των αρχικά 27 υπόπτων, ενώ πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ίσως  πρόκειται για την πολυπληθέστερη εγκληματική οργάνωση στην Ευρωπαϊκή ιστορία.


Σε όσους έχουν πληροφορίες για τη δράση της οργάνωσης αυτής ή γνωρίζουν λεπτομέρειες για τα γεγονότα του Φεβρουαρίου 2012, η εταιρεία Hellas Gold προσφέρει πλήρη ασυλία και τα 15,34 εκατομμύρια ευρώ που παραλίγο να κρίνουν την απόκτηση των μεταλλείων παράνομη από την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

και το λοιπόν, έχω να πω...