Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΜεταΤάξεις

Πως είναι να έχεις στα χέρια σου το χάρτη του Κεραμεικού αλλά να μην έχεις ξαναπατήσει το πόδι σου εκεί; Έτσι και στην εκπαίδευση.


Καλά το ΜΙΤ και το Ήτον και η Οξφόρδη και το Χάρβαρντ, αλλά είναι όντως η εκπαίδευση μόνο το ιδιωτικό παραλήρημα μιας εμπορευματοποιημένης διανόησης;

Τα φασιστάκια οι Γερμανοί χωρίζουν την εκπαίδευση σε τεχνική και γενική από την 1η Γυμνασίου, με άπειρες επιλογές πτυχίων και μαθημάτων.

Το αγαστό κυβερνητικό έργο στη χώρα μας το έθιξαν οι φαναρτζήδες, οι ηλεκτρονικοί και οι κομμώτριες.

Χιλιάδες σε διαθεσιμότητα, ακούστηκε ότι θα μεταφερθούν στο χώρο της Υγείας. Μα που; Διοικητικό; Στο νοσοκομείο που δουλεύει η αδερφή μου πλακώνονται 30 άτομα γύρω από μια σφραγίδα και ένα φοριαμό. Πλάκα με κάμεις;

Και τα παιδιά μου; Για τη Μαρία, το Γιάννη, το Μουσταφά, την Αμίρα, το Τεχνικό Λύκειο ήταν η μόνη τους ελπίδα να ξεφύγουν από το βάλτο της φτώχειας και την γκρίνια των γονιών τους. Ξέρεις, δεν είναι απαραίτητο να σου αρέσουν τα γράμματα για να λέγεσαι άνθρωπος. Η γνώση δεν είναι μονοπώλιο του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων.

Είναι άραγε ρατσιστικό να ορίζεις την επαγγελματική κατεύθυνση ενός ανθρώπου από τα 12 του χρόνια; Περισσότερο από το να τον αναγκάζεις με τη βία του αναλφαβητισμού και της ανεργίας να στερείται τροφής, ρεύματος, νερού προκειμένου να πληρώνει φροντιστήρια;

-Αν εκπαιδευτούμε σα δούλοι, θα ζήσουμε σα δούλοι
-Αν δεν υπήρχαν οι δούλοι, ο Περικλής δεν είχε χρόνο ούτε τον κώλο του να σκουπίσει

Μία κοινωνία πρέπει να έχει διαστρωμάτωση. Από αυτόχθονες μονάδες, όχι εισαγώμενες.

Η κρίση μας αφαίρεσε τη βάση ισορροπίας. Πήρε τα χρήματά της – που κέρδισε με τίμιο ιδρώτα, και γύρισε στη χώρα της. Και τώρα διπλώνουμε τραπουλόχαρτα στο σπασμένο πόδι του τραπεζιού.

Η κυβέρνηση με το χτύπημα στην τεχνική κατάρτιση και τις αλλαγές στην παιδεία ελπίζει στην εξαθλίωση των αντιφρονούντων. Αυτό που θα καταφέρει είναι η πλήρης κατάργηση των τάξεων. Όχι των σχολικών,καημένε.


Και μετά τις τάξεις τι; J (γιούππιιιιιιιι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

και το λοιπόν, έχω να πω...