Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπαίδευση για θάνατο


Τα αποτελέσματα της άρσης απορρήτου του προφυλακισθέντα Γιώργου Ρουπακιά πήρε στα χέρια της η Εισαγγελία Πειραιά.

Ρόλο στην άμεση παραχώρηση των πληροφοριών φαίνεται να έπαιξαν οι πιέσεις του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» κ. Αναστασιάδη, ο οποίος έχει εξυπηρετήσει και στο παρελθόν τη δικαιοσύνη ενώ δείχνει να διακατέχεται από προσωπικό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα.

Καμία τηλεφωνική συνομιλία δεν διεμήφθη μεταξύ του κατηγορουμένου και της Τ.Ο. Νικαίας ή άλλου μέλους του κόμματος της Χ.Α. την ημέρα της δολοφονίας του άτυχου νεαρού. Δύο κλήσεις που έγιναν νωρίτερα το πρωί της ίδιας μέρας προς τον συγγενή του δράστη Γεώργιο Πατέλη, φαίνεται πως αφορούσαν οικονομικά και οικογενειακά θέματα, μια και ο Ρουπακιάς  τον τελευταίο χρόνο ήταν εκτός μόνιμης εργασίας. Ο ίδιος ο κος Πατέλης σε κατάθεσή του στην Ασφάλεια χαρακτήρισε το δράστη ως «μειονέκτημα» για το κόμμα, αριστεριστή και θερμόαιμο.

Κρούση είχαμε όμως σήμερα και από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Κασιδιάρη. Μετά τις χθεσινές μηνυτήριες αναφορές πέρασε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από τα φερόμενα ως «οπλοστάσια» των τοπικών οργανώσεων.

Στα στιγμιότυπα που παρουσιάζουμε μπορείτε να διακρίνετε καθαρά την αίθουσα χορού στην Κοραή, λαχανόκηπο στην ταράτσα της Κατεχάκη και τις αίθουσες κατήχησης της Αρτέμιδας.

Οι κύριοι Δένδιας, Μουρούτης και Λαζαρίδης έσπευσαν να δηλώσουν πως δεν επιθυμούν την κατάλυση της βουλευτικής νομιμότητας, ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της κρατικής επιχορήγησης του κόμματος και κάλεσαν σε δημόσιο διάλογο τον αρχηγό κ. Μιχαλολιάκο, ο οποίος θα διεξαχθεί στην πρεμιέρα της εκπομπής του κου Πρετεντέρη, "Ανατροπή" μέσα στον Οκτώβρη.


Σε άλλα νέα της ημέρας, Η.Π.Α. και Ρωσία πήραν σήμερα αναλυτικό κατάλογο του χημικού οπλοστασίου στη Συρία. Συγκροτούν δε άμεσα ομάδες δράσης που θα αναλάβουν την επιτόπια έρευνα και τις διαπραγματεύσεις παράδοσης.

Ο Υπουργός εξωτερικών Τζων Κέρρυ, δήλωσε πως το καθεστώς Άσαντ δεν έχει τις εγκαταστάσεις αλλά ούτε και την πολιτική βούληση να καταστρέψει με ασφάλεια τα χημικά όπλα. Υλικά και εξοπλισμός θα πρέπει να μεταφερθούν στην Αμερική όπου θα διεξαχθεί η πλήρης καταγραφή και καταστροφή τους.

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να εκδοθούν σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία, επιστήμονες και σύμβουλοι της Συρίας προκειμένου να παρέχουν λεπτομερείς καταθέσεις και διευκρινίσεις.



(Αυτός που έχει εκπαιδευτεί για τον θάνατο, έχει οδηγό αυτόν που έχει εκπαιδευτεί για το ψέμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

και το λοιπόν, έχω να πω...