Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Δικηγορώ

Με αγωνία περιμένουν οι προφυλακισθέντες της Χρυσής Αυγής την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας και την έναρξη της δικαστικής διαμάχης.

Η κα Ουρανία Μιχαλολιάκου μέσω των δικηγόρων της δήλωσε σε δημοσιογράφους πως δεν τίθεται θέμα παραίτησης των στελεχών της Χ.Α. από τα βουλευτικά έδρανα, αλλά πως σε περίπτωση τοποθέτησης του κόμματος εκτός συνταγματικού τόξου, θα κινηθούν απέναντι στον  πλήρη επαναπροσδιορισμό του.

Ο δικηγόρος της οικογενείας κος Μιχαλόλιας, έχει ήδη προετοιμάσει αιτήσεις για αλλαγή της φύσης της οργάνωσης σε Μ.Κ.Ο.  με την ονομασία «Εθνικός Οργανισμός Σωτηρίας». Βάσει νέου καταστατικού, στόχος του οργανισμού θα είναι η συλλογή, διαφύλαξη και διάδοση της Ελληνικής ιστορίας, παράδοσης και κουλτούρας. «Οι στόχοι και η λειτουργία μας συνάδουν απόλυτα με τον ορισμό της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που έχει δοθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ η -χωρίς κερδοσκοπική επίτευξη- δράση μας θα χρηματοδοτείται εξ’ολοκλήρου από Έλληνες του Εξωτερικού».

Ένα ακόμη σενάριο θέλει ως πιθανή γραμμή υπεράσπισης την ανασκευή της Χρυσής Αυγής από αμιγώς πολιτικό κόμμα σε Ανώνυμη Επιχείρηση παροχής υπηρεσιών. Βάση των ισχυρισμών θα αποτελέσουν έγγραφα και παραστατικά που έχει στα χέρια του ο Γενικός Γραμματέας Ν. Μιχαλολιάκος και πιστοποιούν συνεργασία με τράπεζες, εκδοτικούς ομίλους, εμπορικά καταστήματα ακόμη και το Ελληνικό Δημόσιο.

Αν η ομάδα δικηγόρων επιτύχει τον απώτερο σκοπό της – και δεδομένης της αποκοπής της οργάνωσης από κάθε χρηματοδότηση και δραστηριότητα χωρίς υπαιτιότητά  της, ίσως κριθεί δυνατή η υπαγωγή της στο άρθρο 99 περί πτωχεύσεων. «Η Χρυσή Αυγή έχει και επιχειρηματική δράση. Προσέφερε και προσφέρει εργασία  σε πάνω από 1.500 συμπολίτες μας μέσω ενός εξαιρετικά διευρυμένου δικτύου αλληλοβοήθειας», εξήγησε στο δημοσιογράφο μας η κα Ελένη Ζαρούλια.


Να θυμίσουμε πως ανάλογη προσπάθεια είχε καταβληθεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2012, η πρότασή του όμως είχε απορριφθεί γιατί λανθασμένα το κίνημα είχε θεωρηθεί πολιτικός οργανισμός. Οι συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει τότε μεταξύ του κου Βενιζέλου και του κου Σαμαρά ήταν πιθανώς και η απαρχή της μετέπειτα κοινής τους πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

και το λοιπόν, έχω να πω...